Szalonnás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 30 g sárgarépa
- 30 g zeller
- 30 g szalonna
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj köménymag
- fehér bors
- szerecsendió
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát és zöldségeket kisebb kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra. Az olajon kisütjük az apróra vágott szalonnát, hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a zöldségféléket jól ellepje. Fűszerezzük, köménymaggal, szerecsendióval, kevés fehér borssal és lefedve még 30 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes