Frissítő saláta
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 1 kis ökölnyi karfiol
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis doboz spárgakonzerv
- 1 kis narancs
- 4 ananászkarika
- 3 evőkanál olaj
- fél citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítés:
a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom. #Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.
Hasonló receptek
Csirkesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Brokkoli-karfiol saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótsaláta főtt tojással
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes