Receptkereső

Frissítő saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 karalábé
  • 1 kis ökölnyi karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz spárgakonzerv
  • 1 kis narancs
  • 4 ananászkarika
  • 3 evőkanál olaj
  • fél citrom leve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom. #Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.

Új keresés

Válasszon diétát: