Böjti burgonyaleves
Hozzávalók:
- 12 dkg krumpli (kettő közepes)
- 1 sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- snidling
- majoránna
- köménymag
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 1 bio zöldségleveskocka
- víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a leveskockát. Feldaraboljuk a zöldségeket apróra és a zöldségleves-lében megfőzzük (10-20 perc alatt) a fűszerekkel együtt. A kész levest leszűrjük, a zöldségeket szűrőn átpasszírozzuk, vagy leturmixoljuk. A lét és a pépet összekeverjük, petrezselyem-zölddel ízesítjük.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tavaszi leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes