Töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 5 dkg spenót
- 3 paradicsom
- 4 szelet nyers sonka
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.
Hasonló receptek
Zöldséges hajdina
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldséggel körített juhtúrós tojástál
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes