Töltött csirkemell

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg spenót
  • 3 paradicsom
  • 4 szelet nyers sonka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.

Hasonló receptek

Vörös káposzta almával és dióval

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túrókrémes sajttekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: