Töltött csirkemell

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg spenót
  • 3 paradicsom
  • 4 szelet nyers sonka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.

Hasonló receptek

Zöldséges hajdina

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Málnakrém leves

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöldséggel körített juhtúrós tojástál

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: