Spárga spenótmártással

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fehér spárga
  • 1 kávéskanál margarin
  • 1 csipet cukor
  • só#A spenót mártáshoz: 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g tejszín
  • 2 ev?kanál margarin
  • bors
  • zöldségételekhez való fűszerkeverék

Elkészítés:

Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára főzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában főtt burgonya és könnyű bor illik hozzá.

Hasonló receptek

Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Nagymama kedvenc kosara

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: