Spárga spenótmártással
Hozzávalók:
- 1 kg fehér spárga
- 1 kávéskanál margarin
- 1 csipet cukor
- só#A spenót mártáshoz: 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
- 2 vöröshagyma
- 200 g tejszín
- 2 ev?kanál margarin
- bors
- zöldségételekhez való fűszerkeverék
Elkészítés:
Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára főzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában főtt burgonya és könnyű bor illik hozzá.
Hasonló receptek
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes