Chilis brokkoli, édesburgonya pürével
Hozzávalók:
- 5o dkg édesburgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olíva olaj
- só
- tört színes
- bors
- tejszín
- 5o dkg brokkoli
- só
- friss piros chili (pl. habanero)
- olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, és pároljuk roppanósra vízgőz felett.Az édesburgonyát vágjuk kis kockákra miután meghámoztuk, tegyük egy sütőzacskóba a szeletelt hagymával együtt, sóval, tört színes borssal. Tegyük 2oo fokos sütőbe, és 25 perc alatt pároljuk, süssük puhára. Ha már puha, a tejszínnel együtt pürésítsük le. A roppanós brokkolit forró olíva oplajos serpenyőben pirítsuk meg ay aprított chilivel együtt. Szedjük a pürét a tányér közepére, tegyük a tetjére a brokkolit. Az ételt locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk meg tört színes borssal.
Hasonló receptek
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Francia hagymás burgonyaleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes