Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept

Ételtípus: Főétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű karfiol
  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 ág zsálya
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • bors

Elkészítés:

A karfiolt vágjuk négyfelé, zsenge zöld leveleit is hagyjuk rajta. Mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. Szűrőkanál segítségével szedjük ki, és csepegtessük le jól. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott póréhagymát, és az összecsapkodott zsályaleveleket is, majd pároljuk néhány percig. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd forraljuk jól ki. Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, 20-25 percig 160 fokon addig süssük, míg pirosra pirul.

Hasonló receptek

Tőkehal pikáns paradicsommártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kókuszos-sajtos rizsgombóc

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres kuszkusz

Főétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: