Spárgakrémleves másként

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg spárga
  • 4-5 újkrumpli
  • víz
  • cukor
  • fehérbors
  • vegeta
  • 1 tojássárgája
  • 1 deci tejszín.

Elkészítés:

30 dkg meghámozott spárgát és 4-5 lekapart újkrumplit darabokra vágunk, majd annyi sós vízzel, amennyi épp csak ellepi 20 percet főzzük. Mixerrel pépesítjük. Felöntjük 5 deci vízzel, csipetnyi cukorral, fehérborssal és kiskanálnyi fűszerrel fűszerezve 5 percet még főzzük. 1 tojás sárgáját 1 deci tejszínnel simára keverünk és a levest behabarjuk.

Hasonló receptek

Sütőtök levesem

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás krumplileves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: