Spárgakrémleves másként
Hozzávalók:
- 30 dkg spárga
- 4-5 újkrumpli
- víz
- cukor
- fehérbors
- vegeta
- 1 tojássárgája
- 1 deci tejszín.
Elkészítés:
30 dkg meghámozott spárgát és 4-5 lekapart újkrumplit darabokra vágunk, majd annyi sós vízzel, amennyi épp csak ellepi 20 percet főzzük. Mixerrel pépesítjük. Felöntjük 5 deci vízzel, csipetnyi cukorral, fehérborssal és kiskanálnyi fűszerrel fűszerezve 5 percet még főzzük. 1 tojás sárgáját 1 deci tejszínnel simára keverünk és a levest behabarjuk.
Hasonló receptek
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes