Tökmagos zöldségpástétom

Ételtípus: Szósz, Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Fél kg vegyes zöldség
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál tökmag
  • kevés só
  • kevés őrölt fehérbors

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Kézi mixerrel összetörjük vagy ledaráljuk. Amíg még meleg, hozzáadjuk a vajat, hogy elolvadjon a masszában. Fehérborssal fűszerezzük. A tökmagot serpenyőben, szárazon megpirítjuk, mozsárban összetörjük, és a krémhez adjuk. A kész pástétomot tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.

Hasonló receptek

Brokkoli krém

Szósz, Egyéb, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Avokádókrém

Szósz, Egyéb, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: