Bulgur mint köret
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 2 dl víz
- csipet só
Elkészítés:
Mivel a bulgurt előfőzött formában vásárolhatjuk meg, ezért idő hiányában elegendő csak leforrázni, mégpedig nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel. Ha köretként fogyasztjuk, két főre körülbelül 10 dkg bulgurra és 2 deciliter, forrásban lévő vízre lesz szükségünk. Leöntjük a bulgurt a forró vízzel, ízesítjük csipet sóval, és lefedjük körülbelül húsz percre.
Hasonló receptek
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése
Köret, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Röszti
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes