Csirkés zöldségleves
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
 - 1 db hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 3-4 db sárgarépa
 - 3 szál petrezselyemzöld
 - 1 szál zellerzöld
 - 1 db karalábé
 - 30 dkg borsó
 - 25 dkg brokkoli
 - 1,5-2 liter víz
 - 2-3 evőkanál olaj
 - só
 - bors
 - ételízesítő
 
Elkészítés:
Megmossuk és szeletekre vágjuk a hagymát, majd egy mély lábasban 2-3 evőkanál olajon megfuttatjuk. Beletesszük az összevágott zöldségeket (kivéve a borsót, a brokkolit és a fokhagymát). Megforgatjuk, megpirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, és hozzáadjuk a megmosott kockára vágott csirkehúst. Ezt is átforgatjuk, majd felöntjük az egészet kb. 1,5-2 liter vízzel. (Először inkább kevesebb vizet adjunk hozzá, és majd később látjuk, ha még elfér). Beletesszük a fokhagymát, a zellerszálat, 2-3 szál petrezselyemzöldet, 4-5 szem feketeborsot, 1 csipet köménymagot, 1 csipet szerecsendiót, sót, borsot, és elkezdjük forralni. Amikor majdnem kész (azaz minden megpuhult - a főzési idő vége előtt 5-6 perccel), belekeverjük a borsót és a rózsáira szedett brokkolit. 5 percig főzzük őket, majd a leves alatt elzárjuk a gázt. Ez idő alatt egy külön lábasban forró, sós vízben 15-20 dkg cérnametéltet főzünk, leszűrjük, és tálalás előtt hozzákeverjük a leveshez.
Hasonló receptek
Citromos-kefíres brokkolileves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Saláta leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes