Rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg rizs
  • liszt (kókuszliszt)
  • Olívaolaj
  • 10 dkg sovány (óvári) sajt
  • 4 dl tejföl (12%-os)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és karikára vágjuk. Mindkét oldalán besózzuk és állni hagyjuk kb. fél órát. hogy ne legyen keserű íze. Közben a rizst sós vízben megfőzzük és elkészítjük az öntetet. Tejfölhöz hozzáadunk kis olajat, pici sót, zúzott fokhagymát és őrölt borssal összekeverjük.A paprikát és paradicsomot is megmossuk és felkarikázzuk. A padlizsánt az idő eltelte után jól kinyomkodjuk, szalvétával áttöröljük, lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalát olajon átsütjük. Jénai tálat beolajozunk, beleteszünk egy réteg padlizsánt, rá főtt rizst, öntetből teszünk rá, majd reszelt sajtot, zúzott fokhagymát, paradicsom és paprika karikákat s erre kerül a hagymakarika. Majd az újabb padlizsán réteg következik. Mikor a hozzávalók elfogytak a padlizsán tetejére reszelt sajt kerül és forró sütőben lefedve fél óráig sütjük majd közepes lángon pároljuk fedő nélkül, amíg a teteje meg nem pírul. Adagonként Energia : 868 kcal, szénhidrát: 39,5 g

Hasonló receptek

Padlizsánkoszorú paradicsommártással

Vegetáriánus , Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános gombasaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: