Gombakrém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • petrezselyem
  • kókuszolaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát is megmossuk és felkarikázzuk. Kis olajat teszünk a lábasba, beletesszük a gombát, sárgarépát és petrezselymet. Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, turmixgépben áttörjük. Hozzáadunk 1 liter csontlevet vagy vizet ízesítjük fél citrom héjával és levével, kis szerecsendióval. Ha sűrűn szeretjük a levest, kis tejfölös, lisztes habarást is tehetünk bele. Adagonként Energiaérték: 150 kcal, szénhidrát. 12 g.

Hasonló receptek

Camembert krémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csalánkrém leves

Leves, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: