Töltött alma (2 főre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 2 db közepes alma
  • 5 dkg darált dió
  • 1evőkanál baracklekvár
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 tojás fehérje
  • 1 rumaroma (vagy egy kávéskanál rum)

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott alma magházát kivesszük. A tojásfehérjét habbá verjük és összekeverjük a darált dióval (kevés diót hagyunk a díszítéshez) vaníliás cukorral, lekvárral, fél citrom levével, rumaromával és az almába töltjük. A tetejére szórjuk a maradék diót, és előmelegített sütőben megsütjük kb.10-15 perc. Energiaérték/adag: 236 kcal szénhidrát: 25 g

Hasonló receptek

Kevert almás

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Marcipán (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Palacsinta laktózmentesen

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: