Reform meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: közepes Diéta:

Hozzávalók:

  • 140 g zabpehelyliszt
  • 60 g zabkorpa
  • 80 g xilit
  • 8 db tojás
  • 200 g kimagozott meggy
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Puncs szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: