Reform meggyes piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: közepes Diéta:

Hozzávalók:

  • 140 g zabpehelyliszt
  • 60 g zabkorpa
  • 80 g xilit
  • 8 db tojás
  • 200 g kimagozott meggy
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg

Elkészítés:

Első lépésben szétválasztjuk a tojásokat, külön edénybe tesszük a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához hozzáadjuk a xilitet, és fehéredésig keverjük. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és fűszereket. Ha nem elég folyékony a massza, akkor kevés vizet keverünk hozzá. A tésztát a fehérjék kemény habjával lazítjuk, és végül a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diabetikus beigli diós töltelékkel

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Kefír torta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: