Házi tehéntúró

Ételtípus: Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű aludttej

Elkészítés:

Az aludttejes edényt meleg sütőbe teszem, de a sütő ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad főnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képződött savót leöntöm, a visszamaradt sűrű, részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy műanyag edénybe és letakarva a hűtőszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy főzelék habarására használom fel.

Hasonló receptek

Házi sajt, II.

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Epres müzli

, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tönköly pogácsa

, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: