Házi tehéntúró
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű aludttej
Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütőbe teszem, de a sütő ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad főnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képződött savót leöntöm, a visszamaradt sűrű, részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy műanyag edénybe és letakarva a hűtőszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy főzelék habarására használom fel.
Hasonló receptek
Szalonnás-sonkás töltött burgonya
, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg sajtmártás-mártogato
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Érlelt sajt
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes