Búzaleves
Hozzávalók:
- 1/2 csésze darált búza
- 3 pohár víz
- 1 kávéskanál vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1-1 szál sárgarépa
- es petrezselyem gyökér
Elkészítés:
A búzát vízzel felforraljuk, megsózzuk és kis lángon puhára főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat. Tálaláskor adjuk mellé a reszelt zöldséget és a sajtot.
Hasonló receptek
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös gombaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Minestrone leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes