Búzaleves
Hozzávalók:
- 1/2 csésze darált búza
- 3 pohár víz
- 1 kávéskanál vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1-1 szál sárgarépa
- es petrezselyem gyökér
Elkészítés:
A búzát vízzel felforraljuk, megsózzuk és kis lángon puhára főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat. Tálaláskor adjuk mellé a reszelt zöldséget és a sajtot.
Hasonló receptek
Vörös lencse krémleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos sertésraguleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes