Zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl zsírszegény tej
- 2 g zöldségleves-kocka
- 400 g zöldborsó
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1, 2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...) Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Scsí friss káposztával
Leves
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes