Zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl zsírszegény tej
- 2 g zöldségleves-kocka
- 400 g zöldborsó
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1, 2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...) Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Csirkehúsleves keletiesen
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes