Császárspagetti
Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt)
- 2 tojás
- 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors
- 1 ev?kanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 ev?kanál só.
Elkészítés:
A spagettit apró darabokra töröm és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfőtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az előmelegített, forró sütőbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.)
Hasonló receptek
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás báránysült
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos-csirkés rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes