Császárspagetti

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt)
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors
  • 1 ev?kanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld
  • 1 ev?kanál só.

Elkészítés:

A spagettit apró darabokra töröm és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfőtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az előmelegített, forró sütőbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz.)

Hasonló receptek

Májpástétom vajastésztában

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztás báránysült

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sáfrányos-csirkés rizs

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: