Gnocchi articsókás krémmel
Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi (burgonyás)#A mártáshoz: fél citrom (leve)
- 70 dkg articsóka
- 3 dkg margarin
- 2,5 dl tejszín
- 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az articsókát megtisztítjuk, ha szükséges, a vastag ereket kivágjuk, majd húsukat nagyobb darabokra szeleteljük. Mély tálat hideg vízzel háromnegyedig megtöltünk, beleöntjük a citromlét és néhány percre beleáztatjuk az articsókát, kivesszük, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük és a margarinban 15 percig sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, csipetnyi sót, borsot és sűrűre főzzük. A gnocchit az előírás szerint két adagban megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Tányérokra adagoljuk, a mártással leöntjük, a parmezánnal megszórjuk és sütőben átsütjük.
Hasonló receptek
Csicsóka gomolyasajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótgombóc
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Köménymagos burgonya alufólában
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes