Gnocchi articsókás krémmel
Hozzávalók:
- 50 dkg gnocchi (burgonyás)#A mártáshoz: fél citrom (leve)
- 70 dkg articsóka
- 3 dkg margarin
- 2,5 dl tejszín
- 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az articsókát megtisztítjuk, ha szükséges, a vastag ereket kivágjuk, majd húsukat nagyobb darabokra szeleteljük. Mély tálat hideg vízzel háromnegyedig megtöltünk, beleöntjük a citromlét és néhány percre beleáztatjuk az articsókát, kivesszük, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük és a margarinban 15 percig sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, csipetnyi sót, borsot és sűrűre főzzük. A gnocchit az előírás szerint két adagban megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. Tányérokra adagoljuk, a mártással leöntjük, a parmezánnal megszórjuk és sütőben átsütjük.
Hasonló receptek
Cukkinis lepény
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes