Juhtúrós háromszögek

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kilo friss spenót
  • főve es apróra vágva
  • pici olívaolaj
  • vagy olaj spray (ha kapható)
  • 1 közepes hagyma
  • finomra vágva
  • 1gerezd fokhagyma
  • finomra vágva
  • 150g juhtúró
  • 150g tehéntúró (ricotta)
  • egy maréknyi friss menta levél apróra vágva (lehet petrezselyemmel helyettesíteni)
  • 3 réteslap (kb. 30×40cm)

Elkészítés:

1. Nyomjuk ki a spenótból a levet amennyire csak lehet es tegyük felre továbbra is lecsepegni. 2. Pici olajon dinszteljük meg a hagymát es a fokhagymát es amikor jó puha, adjuk hozza a spenótot. Ízesitsük sóval es borssal, majd tegyük félre kihűlni. 3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a túrót, juhtúrót és a mentat (vagy petrezselymet), majd keverjük hozza a spenótot is. 4. Előmelegítjük a sütőt 180C-ra es kiolajozunk egy lapos tepsit. 5. Egy nagy deszkan kiterítjük a réteslapokat és úgy vágjuk fel, hogy 8 kisebb négyzetet kapjunk mindegyik lapból (24 négyzet összesen). 6. Minden négyszoget megtöltünk kb. 1 teáskanalnyi töltelékkel és sarkara hajtjuk (hogy háromszögeket kapjunk), majd jól lenyomkodjuk a szélét, hogy ne nyiljon ki. 7. Tegyük be a tepsibe és kenjük be pici olajjal, (vagy fújjuk be az olaj spray-vel) és süssük szép pirosra.

Hasonló receptek

Sajtos sült rizs

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: