Borissza piskóta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 3,5 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt szilva vagy füge
  • 7 dkg durvára vágott dió
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 citrom leve és lereszelt héja

Elkészítés:

A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1, 5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig ?becsíkozzuk? olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk.

Hasonló receptek

Kuszkusz málnamártással

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes

Egyszerű túrós lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: