Aludtejes burgonyapogácsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl aludtej vagy kefír
  • 25 dkg főtt
  • áttört burgonya
  • fehér bors

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Diós-mandulás-kekszes csokikenyér

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Puncs szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: