Aludtejes burgonyapogácsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl aludtej vagy kefír
  • 25 dkg főtt
  • áttört burgonya
  • fehér bors

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Répatorta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Szójás-narancsos rizsdesszert

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás palacsinta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: