Aludtejes burgonyapogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 2 dl aludtej vagy kefír
- 25 dkg főtt
- áttört burgonya
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes