Aludtejes burgonyapogácsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl aludtej vagy kefír
  • 25 dkg főtt
  • áttört burgonya
  • fehér bors

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt és az aludttejet. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. Tizenöt perc pihentetés után felvert tojással megkenjük és pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Hókifli (tojásérzékenyeknek is)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mákos süti

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Sós túrófelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: