Mozarella saláta
Hozzávalók:
- 2 csomag mozarella
- 2 paradicsom
- 1 jégsaláta
- 1 csomag retek
- 5 dkg dióbél
- 1 kevés olíva olaj#Az öntethez: 1 pohár joghurt
- 10 dkg márványsajt
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot és a retket nagyobb cikkekre szeljük, a salátát könnyen ehető szeletkékre tépkedjük. A diót durvára töröm kézzel vagy mozsárban és egy teflon serpenyőben, magas lángon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítom. Beleteszem a felaprított zöldségeket egy tálba, rászórok 1 evőkanál pirított diót, meglocsolom az olíva olajjal majd lazán összekeverem. Egy kisebb tálban a joghurtot, márványsajtot, simára keverem és ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. A salátát fogyasztáskor meglocsolom az öntettel!
Hasonló receptek
Ananászos-sonkás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Virslisaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Narancsos Tonhalas Salata
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes