Gombás táska
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 8 dkg barnaliszt
- 15 dkg gomba
- 1 hagyma
- kevés só
Elkészítés:
A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A tészta felére a következő töltelékből kicsi halmokat rakunk: a gombát 2 evőkanál olajon megpirítjuk az összevágott hagymával és kevés sóval. Erre ráhajtogatjuk a tészta másik felét és a halmok mentén derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk. A széleit összenyomkodjuk. 5-6 percig főzzük forrásban lévő vízben.
Hasonló receptek
Parmezános gombasaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Csőben sült kelvirág
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes