Citromos csirkekrémleves
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 200 g sárgarépa
- 150 g petrezselyemgyökér
- 50 g vöröshagyma
- 40 g margarin
- 20 g búzaliszt
- 2 tojássárgája
- 1 citrom
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 1-5 evőkanál Nutrison powder (+ 22-110 kcal)
Elkészítés:
A csirkemelleket és a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a hagymával másfél liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. Az egyik csirkemellet vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel világos rántást készítünk és a levest ezzel besűrítjük. Ízesítjük, majd készre főzzük. A tűzről levéve belecsurgatjuk a tojássárgákat. Ezután, ha már kicsit lehűlt, belekeverjük az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT.
Hasonló receptek
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Sóskaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes