Tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gyalult tök
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb hagyma
  • olaj
  • kávéskanálnyi ecet
  • kapor
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • étkezési keményítő vagy liszt a sűrítéshez

Elkészítés:

Tököt besózom és állni hagyom. Kevés olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, kis pirospaprikával megszórom, bele a felvágott paradicsomot és paprikát. A tököt kinyomkodom és ráteszem a lecsós alapra, felengedem vízzel, hogy ellepje, kávéskanálnyi ecetet és kaprot adok hozzá. Ha megfőtt tejfölös habarással sűrítem.

Hasonló receptek

Gombaragu

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Májjal töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Béarni torta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: