Almás csirkemáj sajtos burgonyával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • hagyma
  • 40-50 dkg alma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • egy kevés bazsalikom
  • 1/2dl fehérbor#A körethez: 80 dkg burgonya
  • 15 dkg főzőmargarin
  • 10 dkg trappista sajt.

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk és lisztben megforgatjuk. A vékony szeletekre vágott szalonnát bevagdossuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, meghámozott almát. Kevergetve kb. 5 percig, sütjük, majd a serpenyő szélére húzzuk és a májat is hírtelen, átsütjük (mindkét oldalát). Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felengedjük a borral és még 5percet forraljuk. A körethez a burgonyát megfőzzük, áttörjük. A margarinnal alaposan bekenünk 1sütőtálat, a burgonyát egy kis margarinba beleforgatjuk, majd felét a tálba öntjük. A sajtot lereszeljük és a burgonyát beszórjuk vele, majd a maradék burgonyával teljesen befedjük a sajtot. A sütőben kb. negyed óra alatt szép pirosra, sütjük. Salátával tálaljuk.

Hasonló receptek

Borsos csirkecomb három pürével

Húsétel, Nehéz

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Halas kapros ragu

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás sajtos csirkemell

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: