Almás csirkemáj sajtos burgonyával
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg füstölt szalonna
- hagyma
- 40-50 dkg alma
- só
- őrölt bors
- majoránna
- egy kevés bazsalikom
- 1/2dl fehérbor#A körethez: 80 dkg burgonya
- só
- 15 dkg főzőmargarin
- 10 dkg trappista sajt.
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk és lisztben megforgatjuk. A vékony szeletekre vágott szalonnát bevagdossuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, meghámozott almát. Kevergetve kb. 5 percig, sütjük, majd a serpenyő szélére húzzuk és a májat is hírtelen, átsütjük (mindkét oldalát). Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felengedjük a borral és még 5percet forraljuk. A körethez a burgonyát megfőzzük, áttörjük. A margarinnal alaposan bekenünk 1sütőtálat, a burgonyát egy kis margarinba beleforgatjuk, majd felét a tálba öntjük. A sajtot lereszeljük és a burgonyát beszórjuk vele, majd a maradék burgonyával teljesen befedjük a sajtot. A sütőben kb. negyed óra alatt szép pirosra, sütjük. Salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halas kapros ragu
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás sajtos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes