Almás csirkemáj sajtos burgonyával
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg füstölt szalonna
- hagyma
- 40-50 dkg alma
- só
- őrölt bors
- majoránna
- egy kevés bazsalikom
- 1/2dl fehérbor#A körethez: 80 dkg burgonya
- só
- 15 dkg főzőmargarin
- 10 dkg trappista sajt.
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk és lisztben megforgatjuk. A vékony szeletekre vágott szalonnát bevagdossuk, ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt, meghámozott almát. Kevergetve kb. 5 percig, sütjük, majd a serpenyő szélére húzzuk és a májat is hírtelen, átsütjük (mindkét oldalát). Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, felengedjük a borral és még 5percet forraljuk. A körethez a burgonyát megfőzzük, áttörjük. A margarinnal alaposan bekenünk 1sütőtálat, a burgonyát egy kis margarinba beleforgatjuk, majd felét a tálba öntjük. A sajtot lereszeljük és a burgonyát beszórjuk vele, majd a maradék burgonyával teljesen befedjük a sajtot. A sütőben kb. negyed óra alatt szép pirosra, sütjük. Salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Borban párolt, sajttal, sonkával töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Rántott hús Candidásoknak
Húsétel, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes