Diabetikus citromtorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg glukonon
  • fél csomag sütőpor
  • töltelék: 40 dkg vaj
  • 20 dkg glukonon
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • díszítés: 2 citrom
  • 1 csomag tortazselé
  • diabetikus csokoládéreszelék.

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.

Hasonló receptek

Citromos joghurthab sült ananásszal

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes

Mozart-golyó

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: