Diabetikus citromtorta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg glukonon
- fél csomag sütőpor
- töltelék: 40 dkg vaj
- 20 dkg glukonon
- 1 citrom leve és reszelt héja
- díszítés: 2 citrom
- 1 csomag tortazselé
- diabetikus csokoládéreszelék.
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.
Hasonló receptek
Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes