Nyár végi leves
Hozzávalók:
- 10 dkg fejtett bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- petrezselyem
- 1 zeller
- 2 krumpli
- ? édesköménygumó és szár apróra vágva
- só
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- tárkony
- liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolileves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes