Nyár végi leves
Hozzávalók:
- 10 dkg fejtett bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- petrezselyem
- 1 zeller
- 2 krumpli
- ? édesköménygumó és szár apróra vágva
- só
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- tárkony
- liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkeragu leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes