Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
 - 1 sárgarépa
 - 2 szem burgonya
 - 2 evőkanál liszt
 - 1 dl tejföl vagy tejszín
 - 2-3 evőkanál olaj
 - szerecsendió
 - kevés só.
 
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes