Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
- 1 sárgarépa
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 2-3 evőkanál olaj
- szerecsendió
- kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes