Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
- 1 sárgarépa
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 2-3 evőkanál olaj
- szerecsendió
- kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Currys csirkeleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes
Póréhagymaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes