Saláta leves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej saláta
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1-2 kiskanál vegeta
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál liszt
- ecet
- só
- ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük, és bő vízben leöblítsük, vékony csíkokra szeleteljük, mikor a víz felforrt, beletesszük a salátát, az össze zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót. mikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, tojássárgát, lisztet, tejet elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük, és bele töltjük óvatosan a levesbe. Ecettel savanyítjuk ízlés szerint.
Hasonló receptek
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Póréhagymaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes