Saláta leves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej saláta
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1-2 kiskanál vegeta
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál liszt
- ecet
- só
- ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük, és bő vízben leöblítsük, vékony csíkokra szeleteljük, mikor a víz felforrt, beletesszük a salátát, az össze zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót. mikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, tojássárgát, lisztet, tejet elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük, és bele töltjük óvatosan a levesbe. Ecettel savanyítjuk ízlés szerint.
Hasonló receptek
Perzsa joghurtleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Mazsolás borkrémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes