Saláta leves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej saláta
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1-2 kiskanál vegeta
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál liszt
- ecet
- só
- ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük, és bő vízben leöblítsük, vékony csíkokra szeleteljük, mikor a víz felforrt, beletesszük a salátát, az össze zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót. mikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, tojássárgát, lisztet, tejet elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük, és bele töltjük óvatosan a levesbe. Ecettel savanyítjuk ízlés szerint.
Hasonló receptek
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia hagymaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes