Burgonyakrémleves sült gombával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
  • 4 fej gomba
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.

Hasonló receptek

Parajleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: