Burgonyakrémleves sült gombával
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
- 4 fej gomba
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.
Hasonló receptek
Parajleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes