Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 25 dkg trappista sajt
- 1 dl tejföl
- só
- ?rölt bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Spenótos-zsályás metélt
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény