Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • ?rölt bors
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sóskapuding (édes sóskafőzelék)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Zöldséges vagdalt

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény

Új keresés

Válasszon diétát: