Alufóliás sárgarépa

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

Hasonló receptek

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Svájci újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csőben sült kelvirág

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: