Édes kelt kalács
Hozzávalók:
- 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
- 100 g margarin
- 30 g préselt
- friss élesztő
- 15-20 darab ízlés szerint Polisett tabletta (édesítőszer) 0,5 dl forró vízben feloldva
- 2 darab tojássárgája
- 0,5 l langyos tej
- 2-3 csepp vanília aroma
Elkészítés:
A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. ormázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alkalmas fonott kalács készítésére is. A recept elkészíthető sós változatban is, akkor az édesítőszert ki kell hagyni belőle, de plussz sót ne tegyünk bele. Szinte minden recept, amelyhez édes kelt tészta, vagy hasonló tészta kell, elkészíthető a linzerliszt keverékből. Az édesítőszerekből azt válasszuk ki, amely sütésálló, tehát hő hatására nem veszti el az édesítő ízét.
Hasonló receptek
Banános csokis muffin
Desszert, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes