Londoni szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg édesítő
  • pár kanál baracklekvár. A tetjéhez: 7 dkg darált dió
  • 10 dkg édesítő
  • 3 tojás fehérje
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg dió

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.

Hasonló receptek

Cukormentes fahéjas csiga

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Kalács lisztérzékenyeknek

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Rokfortos körtehajó

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: