Londoni szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg édesítő
  • pár kanál baracklekvár. A tetjéhez: 7 dkg darált dió
  • 10 dkg édesítő
  • 3 tojás fehérje
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg dió

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.

Hasonló receptek

Almakarikák sörtésztában

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Szendvicssütős túrós batyu

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Körtés-burgonyás rakottas

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: