Londoni szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg édesítő
  • pár kanál baracklekvár. A tetjéhez: 7 dkg darált dió
  • 10 dkg édesítő
  • 3 tojás fehérje
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 dkg dió

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.

Hasonló receptek

Citromos joghurthab sült ananásszal

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Linzerkarika (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: