Májas lepény
Hozzávalók:
- 15 dkg máj
- 2 tojás
- 1 késhegynyi só
- 5 szem bors
- 2 szál petrezselyem
- 5 dkg morzsa
- 3 dkg zsír
Elkészítés:
Sütünk egy darab májat, áttörjük, veszünk hozzá 2 tojássárgáját, kevés sót, borsot, pici petrezselymet, zsemlemorzsával összeállítjuk, végül 2 tojás habját hozzákeverjük. Kikent és kilisztezett tepsibe kell tenni, s közepes tűznél megsütni. Sütés után apró kockákra vágjuk.
Hasonló receptek
Máj velencei módra
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Finom fűszeres máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes