Hortobágyi húsos palacsinta

Ételtípus: Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • A palacsintához: 5 dkg finomliszt
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 20 ml olaj#A töltelékhez: 5 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált pulykamell
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg natúr lecsó
  • 2,5 dkg finomliszt

Elkészítés:

A finomlisztet csipetnyi sóval, cukorral elkeverjük. A szódavizet fokozatosan hozzáöntjük. A csipet szódabikarbónát csak a legvégén rakjuk a masszába. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele és kb. 1 merőkanállal tésztát öntünk bele. A palacsinta mindkét oldalát világosra sütjük. Ebből a mennyiségből 4-5 db palacsintát kapunk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, kevés sót, a lecsót és addig pároljuk, amíg a hús puha lesz. A végén finomliszttel megszórva sűrítjük. Az előzőleg megsütött palacsintákat a húsos töltelékkel megtöltjük, majd óvatosan összehajtogatjuk.

Hasonló receptek

Sajt - házilag

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Alföldi hússalátával töltött paradicsom

, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Juhsajt házilag

, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: