Habos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kanál porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg dió
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgával együtt tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyújtjuk egész vékonyra, a habot rákenjük. Darált dióval megszórjuk, összesodorjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Zsiradékkal megkent tepsibe, egymástól távolabb rakjuk, megsütjük.
Hasonló receptek
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csokis kalács
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes