Csirke zöldborsós szószban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej vagy tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • (bors)
  • (csipet cukor)

Elkészítés:

a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Csirkemell zöldséggel

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Saslik

Húsétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: