Csirke zöldborsós szószban
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dl tej vagy tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- (bors)
- (csipet cukor)
Elkészítés:
a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Sajttal töltött tárkonyos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májas sajttekercs
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes