Csirke zöldborsós szószban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej vagy tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • (bors)
  • (csipet cukor)

Elkészítés:

a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Sajttal töltött tárkonyos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májas sajttekercs

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: