Duna hullám
Hozzávalók:
- A tésztához: 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- kis tej
- pici cukor
- krém: 1/2 l tej
- 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot és tojást habosra verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és óvatosan belekeverjük a habos masszába. A tészta felét vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tészta másik felébe a következőket rakjuk (amit előtte külön kikeverünk): 2 evőkanál kakaó kis tej pici cukor A másik tésztára öntjük, tetejére fejtett meggyet szórunk és sütjük.#Krém: 1/2 l tej 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 15 dkg margarin A tejben sűrűre felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A margarint habosra verjük a cukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a kisült süteményre. Tetejét csokimázzal öntjük le. Hidegen szeleteljük.
Hasonló receptek
Kókuszkocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Forró körtetorta
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Tojásmentes, Mogyorómentes
Meggyes-rumos rakott piskóta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes