Halfilé zöldborsómártással (update 1)
Hozzávalók:
- 4 szelet fehér húsú halfilé
- 10 dkg zöldborsó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Norbi update 1-es liszt
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál felaprított mentalevél
- 1 húsleveskocka (cukormentes)
- 1 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A halfilét mértékletesen sózd meg, bőven locsolj rá citromlevet, majd szórj a tetejére Norbi Update 1-es lisztet. Olívaolajon alig negyed óra alatt pirosra tudod sütni. Miután kivetted, ugyanebben a serpenyőben, de már másik adag olajon párold össze a zöldborsót a vajjal, a mentalevéllel, a gyömbérrel. Mikor megpuhult, öntsd fel egy kevés húslevessel. Az evőkanálnyi tejfölt hozzáadva villával gondosan törd össze, s az így kapott mártással ízlésesen tálalhatod a halacskát.
Hasonló receptek
Spenóttal töltött pulykamell
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Laktózmentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes