Halfilé zöldborsómártással (update 1)
Hozzávalók:
- 4 szelet fehér húsú halfilé
- 10 dkg zöldborsó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál Norbi update 1-es liszt
- 1 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál felaprított mentalevél
- 1 húsleveskocka (cukormentes)
- 1 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A halfilét mértékletesen sózd meg, bőven locsolj rá citromlevet, majd szórj a tetejére Norbi Update 1-es lisztet. Olívaolajon alig negyed óra alatt pirosra tudod sütni. Miután kivetted, ugyanebben a serpenyőben, de már másik adag olajon párold össze a zöldborsót a vajjal, a mentalevéllel, a gyömbérrel. Mikor megpuhult, öntsd fel egy kevés húslevessel. Az evőkanálnyi tejfölt hozzáadva villával gondosan törd össze, s az így kapott mártással ízlésesen tálalhatod a halacskát.
Hasonló receptek
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajttal töltött tárkonyos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes