Juhtúrós pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 2 mokkacukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a kétféle túrót, az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, a sót és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. 1. 5 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk. 200 fokon 25 perc alatt kisül.

Hasonló receptek

Brokkolis-márványsajtos torta

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes

Sajtos bolyhocska

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Kalács (alaprecept)

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: