Ragus penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 20-25 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg füstölt húsos szalonna
- 1-2 tejszínes tömlős sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára összevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá.
Hasonló receptek
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Báránysült köményes burgonyasalátával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött káposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes