Ázsiai gombás-húsos fasírt
Hozzávalók:
- 14 dkg fafülgomba (szárított)
- 15 dkg üvegtészta
- 70 dkg sertéshús
- 3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mogyoróhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 8 salátalevél
- 4 mentalevél
- őrölt bors
- só#A tetejére szójaszósz
Elkészítés:
A gombát 30 percig langyos vízben, az üvegtésztát 30 percig langyos, sós vízben áztatjuk. A húst apróra vágjuk, majd robotgéppel a gombával együtt összedolgozzuk. A tojásokat 1 evőkanál szójaszósszal és csipetnyi borssal felverjük, majd beletesszük a reszelt répát, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a húsos keveréket. Kis golyókat formálunk belőle és az olajban aranyszínűre sütjük. A tésztát megfőzzük. A tányérokat salátalevéllel kibéleljük, erre adagoljuk a tésztát, rárakjuk a fasírtokat, a szójaszósszal leöntjük és mentalevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Cukkini főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes