Sajtos-húsos párnácskák
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 v.hagyma
- 30-50 dkg darált hús
- 15 dkg juhtúró (de lehet juhsajt vagy rendes sajt is)
- 1 tojássárga
Elkészítés:
A leveles tésztát kb. 3mm vékonyra nyújtjuk, s kb. 6-8 cm-es köröket szaggatunk belőle. A hagymát megpirítjuk a hússal, sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni, s ezután belemorzsoljuk a juhtúrót vagy reszelt sajtot. A tésztakörök közepére helyezzük ezt a tölteléket, úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk-mert a széleket megkenjük vízzel (hogy könnyebben összeragadjon) és kettéhajtjuk a tésztát. Kissé összenyomkodjuk és a tetejüket megkenjük tojássárgával. 180fokon sütjük.
Hasonló receptek
Almás csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Libamáj római tálban
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconbe tekert libamáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes