Mákos kevert
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg mák
- 20 dkg rizsliszt
- ? mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 vaníliás cukor (fontos! nézzük meg
- milyen vaníliás cukrot veszünk
- némelyikben búzaőrlemény van!)
- citromhéj
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!
Hasonló receptek
Madártej
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Rizstorta / Rizskoch
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött alma (2 főre)
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes